Quest XS 57

Quest XS 57

Mälaren Runt 6/8

2011Posted by Jan Almkvist Sun, September 11, 2011 20:39:52

Dags för Säsongens huvudmål, nämligen Mälaren Runt och Rudolph Lewis Award

Startade 05:58 tillsammans med en liten men tapper skara med målsättningen att erövra Rudolph Lewis Award. Som reglerna och banan ser ut borde det kunna gynna Questen även om det är långt ifrån så platt runt Mälaren som folk tror.

Cyklade genom ett morgonstilla Stockholm från startplatsen i Barkarby in över Tranebergsbron och över Västerbron, ner mot Skärholmen, varifrån ingen klungkörning längre var tillåten. För mig var det ingen skillnad eftersom jag med tanke på banprofilen åkte med min Quest. Fick slita bra för att hänga med klungan över broarna genom Stockholm men efter Skärholmen började det rulla på riktigt bra. Mälaren Runt körs numera som ett Randonné vilket bland annat innebär attt man måste navigera själv, i detta fall genom flera städer. Trots GPS och detaljerad färdbeskrivning, är detta inte helt enkelt när man har bristande lokalkännedom, och innebar en del extrasvängar.

Bortanför Torshälla fick man åka några kilometer på grusväg också men det gick bra även om jag fick ett rejält bredställ i en korsning som jag upptäckte väl sent. Obligatorisk stämpling i Köping där jag också fyllde på vatten. Hemlig stämplingskontroll i Västerås och sedan gick det riktigt fort i härlig medvind till Enköping. Vidare mot Bålsta och Kungsängen samt Dalkarlsbacken. Det kändes som en evighet innan målet i Barkarby.

Nådde målet 15.46 och erövrade medaljen med god marginal och inte nog med det, jag var dessutom först och fick därför medalj nummer 1 eftersom ingen tidigare klarat tidsgränsen. Detta år var det dock hela 6 som lyckades vilket delvis måste tillskrivas det i det närmaste perfekta vädret. Det är bara att lyfta på hatten för Velomobiel.nl som konstruerat en cykel som trots en 55-årig tämligen klen motor kan åka så pass fort i 33 mil. Mer info finns här.

Mälaren Runt är annars ett fantastiskt roligt arrangemang som verkligen kan rekommenderas, speciellt eftersom alla typer av cyklar välkomnas av arrangörerna.

Därmed är säsongens huvudmål uppnått. Nästa helg är det Cykelvasan i startled 30 men då får Questen stanna hemma i garaget och jag är åter en medelmåttig motionär med ambition att åka runt 4 timmar.

  • Comments(0)